Blomsterværksted og Gårdbutik

Tinnetgaards Blomsterværksted og Gårdbutik

På Tinnetgaard har vi vores eget blomsterværksted og gårdbutik. Gårdbutikken og Blomsterværkstedet er fyldt op med et væld af smukke egenproducerede bæredygtige blomster fra mark og skov, spiselige planter og stauder, samt vores økologiske okse- og svinekød, økologiske æg og kartofler, lokale og danske produkter, drikkevarer og meget mere. Alle gårdens varer og produkter er produceret i samarbejde med eleverne. Gårdbutikken er åben torsdag og fredag fra kl. 13-17 og lørdag fra kl. 10-14. I hverdagens arbejdstid fungerer gårdbutikken som værksted for eleverne.

Undervisningen er udpræget praktisk orienteret og metoden er mesterlæreprincippet med sidemandsoplæring. Den teoretiske undervisning vil primært ske mundtligt og med udgangspunkt i den praktiske hverdag.

Undervisningen følger årets gang og veksler mellem produktion, markarbejde, staldarbejde, bygnings- og maskinvedligeholdelse og andet forefaldende arbejde indenfor landbruget.

I Blomsterværkstedet og Gårdbutikken lærer du bl.a. følgende:

  • Håndtere blomster
  • Binderi
  • Kreative udfoldelser
  • Kendskab til årstidens blomster
  • Klargøring af butik
  • Varehåndtering

Tinnetgaard har mange gode samarbejdspartnere, hvor du kan komme i praktik hos forskellige landmænd, som har køer eller grise og kæmpemarker. Der er mulighed for at få en medhjælperuddannelse som landbrugsmedhjælper og maskinførermedhjælper.

Gennem alle vores forskellige uddannelses og beskæftigelsesmuligheder: STURessourceforløb og Beskyttet beskæftigelse er det muligt at arbejde i de værksteder der har ens interesse.