Tinnetgaard

Forslag og inspiration til kurser

Bæredygtig blomsterdesign fra Danmarks natur – forslag til kurser

Skab en unik oplevelse for dig og dine kære. Herunder finder du en række forslag til kurser. Har Du/I egne ønsker og ideer til kurser og workshops finder vi en dato, og Linda vores blomsterbonde skræddersyr et kursus der passer til dig, dine venner eller din virksomhed. Det kunne f.eks. være:

Dyrkningskursus for den sprøjtefri have og for dig der gerne vil have din egen skærehave.

Du kommer med rundt på vores marker, her snakker vi plantevalg, årstider og farver. Du lærer om forskellige måder at opbygge bede på, vi kommer omkring kompost, gødning, biodiversitet, hjemmehørende arter, spiselige blomster og stauder.

Polterabend

Limteknik

Jernstativer til ophæng eller krukke -hjerte -firkant

Jernestativerne kan købes på Tinnetgaard, du er også velkommen til at tage dine egne med. Her lærer du forskellige teknikker, bl.a. med ståltråd, flette af grene og blomster, og måske endda en lyskrans ind i ståltråden. Det kan også være, at du hellere vil lære hvordan man pynter rundt på et stativ, og så er der igen mange måder at gøre det på. Det kan være smukke sommerblomster, grene eller tørrede blomster.

Lær at trylle med det du har i haven, finder i grøftekanten eller i naturen.

Arbejd med fyrnåle og ståltråd

En simpel men spændende teknik hvor du kan lave kranse, juletræer og andet. Det er en teknik, der tager tid at lave, produktet kan til gengæld bruges år efter år, og er af den helt eksklusive slags.

Mors dag – buket og beplantninger

Foråret er for alvor over os når mors dag rammer. Det betyder rig mulighed for at skabe en helt unik gave. Mulighederne er mange bl.a. de tidlige blomster, grene, tørrede blomster, kirsebær grene, mirabelle grene og meget mere udgør rammen om vores smukke mors dags buketter. Maj måned er højsæson for krukker. Her på Tinnetgaard fokuserer vi på flerårige planter, og hvem vil ikke gerne glæde sin mor med bæredygtige blomsterkrukker eller fremstille den sammen med hende?

Pestokrukker

Skab din egen pestokrukke! Krukkerne kan både bruges som pynt ved havedøren eller til værtinden. Krukkerne vil bestå af fleårige planter, så du kan plukke urter og planter i din pestokrukke flere gange hen over sommeren. Vi vil lave forskellige smagsprøver på pesto og snakke en masse opskrifter.

Buketbinderi

Her lærer du teknikkerne og hemmelighederne bag flere forskellige bukettyper. Du kan herefter lave et hav af variationsmuligheder alt efter hvilke blomster du har i din have. Måske du vil anlægge din egen skærehave, eller er på vej til det. Det bliver magisk at kunne plukke blomster i overflod og binde de skønneste buketter. Buketter du selv kan glædes over, eller du kan glæde andre med.

Adventsworkshop

Krans til dør og adventskrans. På kurset, kan du lære at binde en smuk adventskrans eller en krans til døren. Vi bruger grene fra skoven, bær, frugter og noget af alt det smukke der stadig er at finde i naturen. Vi bruger halmkranse, bæredygtigt gran og pyntegrønt, kogler og tørrede blomster m.m. så resultatet bliver så naturligt og bæredygtigt som muligt.

Vi sørger altid for masser af teori, V snakker blomster- og farvevalg og har praktiske øvelser.

Kransekursus

Dørkrans eller krans til kirkegården. På kurset, kan du lære at binde en smuk krans til døren eller kirkegården. Vi snakker blomster- og farvevalg. Vi bruger grene fra skoven, bær, frugter og noget af alt det smukke der stadig er at finde i naturen, så resultatet bliver så naturligt og bæredygtigt som muligt.

Vi sørger altid for masser af teori og praktiske øvelser.

Bind din egen dørkrans

På kurset, kan du lære at binde en smuk krans til døren. Vi snakker blomster- og farvevalg. Vi bruger grene fra skoven, bær, frugter og noget af alt det smukke der stadig er at finde i naturen, så resultatet bliver så naturligt og bæredygtigt som muligt.

Vi sørger altid for masser af teori og praktiske øvelser.

Jul -dekorationer -buket – kranse

Det er vidunderligt og givende, at skabe noget smukt af naturens skønne materialer. På dette julekursus, kan du lære at lave smukke juledekorationer og julebuketter. Vi bruger bæredygtigt gran og pyntegrønt, kogler og tørrede blomster m.m. så resultatet bliver så naturligt og bæredygtigt som muligt.

Du kan lære at binde en smuk adventskrans eller en krans til døren. Vi bruger grene fra skoven, bær, frugter og noget af alt det smukke der stadig er at finde i naturen. Vi bruger halmkranse, bæredygtigt gran og pyntegrønt, kogler og tørrede blomster m.m. så resultatet bliver så naturligt og bæredygtigt som muligt.

Påske -dekoration -buket – kranse -farver æg med bejdse

Der er mange skønne muligheder om foråret, som vi skal “lege” med i dette kursus. Vi vil vise dig hvordan du har mulighed for at bruge det omkring dig. Du får masser af inspiration til hvordan forårs-/påske blomster kan ændre udtryk og bruges på mange forskellige måder. Vi skal lave en forårs-/påskedekoration, som du vil kunne lave igen og igen året rundt med årstidens blomster. Derudover gemmer der sig skønne fif, til buketter. Vi skal bejdse æg, æggene kan gemmes og bruges år efter år.

Værtindegaver – Salt med tørrede blomster i krukker – buketter -dekorationer

Med de rigtige fremgangmetoder, er det i princippet kun fantasien der sætter grænser. På dette kursus lærer du at pynte gaver til værtinden og lave en dekoration, det kan være en borddekoration eller en dekoration til værtinden. Det kan være flaske pynt eller pynt på chokoladeæsker. Blomsterne høster vi på vores fantastiske blomstermarker, hvor du selv høster blomsterne til dine dekorationer.

Vi sørger altid for masser af teori og praktiske øvelser, vi snakker blomster- og farvevalg.

Ophæng til væg i rammer – tørrede blomster – træskiver

Af naturens materialer kan der laves rigtig mange smukke ting, noget af det man her i blomsterværkstedet kan lære, er at lave dekorationer til væg. Der kan laves vævede grentæpper, billedkunst med blomster eller træskiver og der kan laves blomsterskyer.

Tørrede kranse

På kurset, kan du lære at binde en smuk krans til døren. Vi snakker blomster- og farvevalg. Vi bruger gerne grene fra skoven, bær, frugter og noget af alt det smukke der stadig er at finde i naturen, så resultatet bliver så naturligt og bæredygtigt som muligt.

Tørrede buketter

Vi sørger altid for masser af teori og praktiske øvelser. På kurset lærer du at binde en buket i spiral eller i stativ.

 
Indkøbskurv