Tinnetgaard

Vores historie

Vores historie

Historien bag etableringen af Tinnetgaard Bo- og Erhvervsskole

Det Kgl. Bibliotek 1947

I 1999

Historien om Tinnetgaard Bo- og Erhvervsskole tager sin begyndelse i september 1999, da Michael Kaiser og Lone Kaiser købte Tinnetgaard med en vision om at skabe en helhedsorienteret uddannelsesinstitution med integreret bo- og erhvervstræning for unge med særlige behov fra 18 år og opefter, uanset køn.

Lone og Michael fortæller: “I forbindelse med vores tidligere arbejde på specialefterskoler og opholdssteder oplevede vi, at gruppen af bogligt svage og sent udviklede unge kom i klemme, når de blev 18 år i forhold til det etablerede system.”

Vi opdagede, at der manglede et sted, hvor unge kunne kombinere bosted, uddannelse og jobtræning under samme tag. Dette manglede vi også i vores tidligere arbejde med unge, der følte sig følelsesmæssigt sårbare eller havde en sen udvikling. De havde brug for støtte og omsorg i et udfordrende og meningsfyldt miljø, der kunne imødekomme deres behov og hjælpe dem med at følge samfundets krav.

Sammen med vores dedikerede personale og en engageret gruppe af elever ønskede vi at skabe et sted baseret på en holistisk tilgang, der fokuserede på motivations- og relationspædagogik. Tinnetgaard blev grundlagt, fordi vores drøm om at realisere vores vision inden for pædagogik, undervisning og det menneskelige aspekt var dybt forankret i vores værdier og ambitioner.

I 2000

I sommeren 2000 blev Tinnetgaard indviet, og de første tre elever trådte ind i vores fællesskab. Siden da har vi vokset os til en institution, der nu er godkendt til at tage imod op til 32 elever.

Boformer for unge

Vi tilbyder i dag forskellige boformer som en del af vores koncept. Dette giver vores elever mulighed for at opleve forskellige miljøer og udvikle en bevidsthed om, hvilken boform og støtte, der passer bedst til deres fremtidige voksenliv uden for Tinnetgaards vægge. Alle elever starter i trygge omgivelser på Tinnetgaard, Hammervej 28.

I 2002

I 2002 udvidede vi vores boligkapacitet ved at integrere den tidligere fodermesterbolig på Hammervej 29, som ligger blot 200 meter fra Tinnetgaard. Denne tilføjelse viste sig at være en pædagogisk fordel for vores elever, da den naturligt skabte en progression i boligdelen, samtidig med at den lå tæt på Tinnetgaards hovedbygning. Fodermesterboligen giver plads til op til 5 elever, og vi er glade for at kunne tilbyde denne mulighed for vores unge.

I 2005

I august 2005 tog vi endnu et vigtigt skridt i at tilbyde boligoplevelse for vores elever. Vi etablerede en bygård på Bygade 84 i Vonge, der ligger 5 km fra Tinnetgaard. Vongegaard tilbyder boligplads til op til 7 elever og repræsenterer en yderligere udvidelse af vores boligmuligheder for de unge.

I 2007

I 2007 udvidede vi vores botilbud ved at etablere tre selvstændige lejligheder på Søndergade 7 i Thyregod. Dette initiativ repræsenterer vores vedvarende bestræbelser på at skabe optimale rammer for vores elevers udvikling og trivsel i forskellige boligmiljøer.

I 2008

I sommeren 2008 indrettede vi en ny lejlighed i en længe på bygården Vongegaard, efterfulgt af endnu en lejlighed i løbet af 2009. Disse boliger udgør en del af vores botilbud og tilbyder særlige tilknytningsmuligheder til Vongegaard.

I 2010

I 2010 udvidede vi vores boligtilbud med oprettelsen af Skolestien i Vonge, som ligger 5 km fra Tinnetgaard. Skolestien tilbyder plads til op til 6 elever og udgør en værdifuld tilføjelse til vores boligmuligheder.

Indkøbskurv